Málnás meggyes pitetorta recept

  • Málnás meggyes pitetorta recept
  • Málnás meggyes pitetorta recept
  • Málnás meggyes pitetorta recept

Hozzávalók:

25 dkg margarin
50 dkg liszt
2 tojássárgája
12 dkg cukor

50 dkg meggy és málna vegyesen
2 dl tejföl
3 tojás
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
3 evőkanál keményítő

1 tojás a kenéshez

Recept:

Könnyű, nyári, gyümölcsös pitetortánk elkészítéséhez melegítsük elő a  sütőt 190 fokra.
A tésztához a lisztet keverjük el a  cukorral, majd dolgozzuk össze a tojások sárgájával és a margarinnal. Ne gyúrjuk sokáig, mert a kéz melegétől csökken a tészta minősége, nem lesz olyan omlós.

Felezzük el a tésztát. Az egyik gömböt tegyük a  hűtőbe. A másikat nyújtsuk ki óvatosan és béleljünk ki vele egy pitetortaformát. Tegyük be a sütőbe és süssük elő, míg egy picit szilárul. Ezalatt verjük fel a 3 tojás fehérjét kemény habbá, majd a cukorral verjük tovább. Egy keveset tegyünk el belőle a díszítéshez.

A sárgáját keverjük ki a  keményítővel, a vaníliás cukorral és a tejföllel, majd óvatosan keverjük hozzá a habot.
Ezután halmozzuk rá a gyümölcsöt a sütőből kivett tésztára, és öntsük nyakon a  keverékkel. A tészta másik felét nyújtsuk ki, és borítsuk be vele a formát.

Kenjük meg a tetejét egy felvert tojással, szórjuk meg jégcukorral és díszítsük a  fehérjehabbal. További 40-45 percig süssük, míg szép arany színt kap.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*