Hozzávalók:
6 tojás
6 ek cukor
2 ek liszt
fél csomag sütőpor
1ek olja
2 ek zsemlemorzsa
15 dkg vágott dió
Krém:
Nutella
Fél liter tejszín
2 cs zselatinfix
porcukor
2 tábla csokoládé
csokimáz (vagy olvasztott bevonó)
Recept:
6 tojásfehérjét kemény habbá verünk, hozzákeverünk 6 evőkanál cukrot, 2evőkanál lisztet, melyben elkevertünk fél csomag sütőport. Belevegyítünk 1 evőkanál étolajat, 2evőkanál zsemlemorzsát, 15 dkg vágott diót.
Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. Közepes lángon 20-25 percig sütjük.
Kihűlés után kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük nutellával. Erre kerül a következő krém: Negyed liter tejszínt kemény habbá verek ízlés szerinti cukorral és vaníliás cukorral. Egy csomag zselatinfix-szel elegyítem.
A fehér krémre kerül a barna réteg: negyed liter tejszínben lassú tűzön felolvasztok 2 tábla tejcsokit. Lehűtés után felverem, és ebbe is belekeverek egy csomag zselatinfix-et. Megkenem vele a fehér réteget. Ráteszem a csokis lapot, és a tetejét-oldalát is bevonom a barna krémmel.
Csokimázzal díszítem.