Hozzávalók:
10 dkg marcipán
20 dkg liszt
1 tojásfehérje
10 dkg vaj
A mázhoz:
1 kiskanál mandula aroma
1 kanál víz
15 dkg porcukor
Recept:
Agifoz oldalán találtam e sokat ígérő receptet. Finom aprósütemény, de a marcipán íze annyira nem érződik, mint reméltem.
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. Fóliába csomagolva tegyük egy órára a hűtőbe.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki fél cm vastagra. Szaggassunk ki csillagokat a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsibe téve kb. negyed óra sütés után vegyük aki a kis ‘sztárokat’.
A mázhoz a porcukrot az aromával és a vízzel keverjük ki (csak kanállal). A kihűlt csillagok tetejét mártsuk a mázba és hagyjuk megszáradni.A máz teljesen megszilárdul!