Főoldal \ Marcipános karácsonyi tekercs

Marcipános karácsonyi tekercs recept

Hozzávalók:

Győri édes kakaós háztartási keksz
Mazsola
kandírozott narancshéj
rum aroma
narancslé
csokoládé
Marcipán

Recept:

Az Ikeában kapható marcipános finomság finomság ihletett meg, illetve az, hogy néhány napja Illeskrisz oldalán láttam meg újfent ezt a finom desszertet.
Volt itthon egy 10 dkg-os piros Marcipánom, édesség meg semmi, hát nekiláttam, hisz mit ér az ebéd Zárófogás nélkül?! Ahogy drága Anyukám mondta , a “Z” az dukál :)
Biztosan ízlene Neked, kis Kreb, hiányzol!!

Pontos mennyiségeket nem tudok írni, mert ez a süti nem egy tervezett, csak egy olyan ad hoc desszert volt, ráadásul maradt egy csomó keksz massza , amit picit kinyújtva, tetejét becsokizva kis kockákra szeltem. Ezeket most, a receptírás alatt is falatozgatom.

Először is csináltam egy kókuszgolyóhoz hasonló masszát, tejmentesen, mert Réka lányom tejérzékeny. A massza darált kakaós győri édesből, narancsléből, darált mazsolából, kandírozott apróra vágott narancshéjból, és pici rumaromából áll. Annyi narancslét kell hozzáönteni, hogy jól formázható, kellően nedves, de azért nem túl lágy masszát kapjunk.

A marcipánt sütőpapíron kinyújtottam kb. két-három milliméteresre, sőt, Réka gyurmaformázójával még meg is mintáztam kicsit, így még érdekesebb lett a felülete. Felvágtam körülbelül 4 cm vastag csíkokra. A csíkokat megfordítottam, hogy alulra kerüljön a mintás rész. Ezekbe a csíkokba csomagoltam a kekszmasszából formázott “nudlikat“.

A marcipános hurkák két végét pedig olvasztott csokival mártottam.








Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.