Meggyes kavart sütemény recept

  • Meggyes kavart sütemény recept

Hozzávalók:

30 dkg liszt
25 dkg cukor
2 dl tejföl
2 tojás
1 zacskó sütőpor
fél dl olaj
kevés fahéj
meggybefőtt

Kenéshez:
vaj és zsemlemorzsa

Recept:

Egy üveg megkezdett meggybefőtt felhasználáshoz kerestem egy egyszerű, gyorsan elkészíthető receptet.
A meggy mennyiségét szándékosan nem írtam bele a hozzávalók közé,hisz én nem egész egy üveggel használtam, de elbír akár kettőt is jól lecsepegtetve.

A tészta hozzávalóit kavarjuk jól ki. Egy tepsit vajazzunk ki vékonyan, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd terítsük be fahéjas cukorban megforgatott meggyel. Simítsuk rá a tésztát és előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig süssük.

Porcukorral hintve tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*