Meggyes marcipános pitetorta recept

  • Meggyes marcipános pitetorta recept
  • Meggyes marcipános pitetorta recept

Hozzávalók:

Tészta:
45 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg cukor
2tojássárgája
szükség szerint tejföl
kávéskanál sütőpor
Töltelék:
1 üveg meggybefőtt
fél liter tej
3 ek cukor
1 zacskó főzős vaníliás pudingpor
10 dkg marcipán

Recept:

Könnyű, omlós pitetorta, édesszájúaknak.

A tésztához a liszttel elkevert sütőport összemorzsoljuk a hideg (!) margarinnal.
A tojássárgájákat és a cukrot hozzáadjuk, majd összeállítjuk a  tésztát. Ha száraz, tejfölt adhatunk hozzá. gyorsan dolgozzunk, különben nem lesz olyan omlós.

Ha összeállt, fél órát pihentessük a hűtőben. melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A pudingot főzzük meg a zacskón levő utasítás szerint, majd hagyjuk hűlni.
A tészta felével-háromnegyedével béleljük ki a formánk alját és oldalát, vajazni, lisztezni nem kell, hiszen a  tészta elég zsiradékot tartalmaz, nem fog leragadni.

Süssük elő annyira, hogy színt kapjon. A sütés előtt vagy szurkáljuk meg a tésztát sűrűn villával, vagy tegyünk bele sütőpapírt és riszt/babot nehezéknek, hogy ne deformálódjon a tészta, bár nekem a villás szurkálás eddig elegendőnek bizonyult.

Ha megvagyunk az elősütéssel, reszeljük a tészta aljár a marcipánt, kenjük rá a pudingot, majd sorakoztassuk rá a meggyeket. Aki szereti a fahéjt, megszórhatja a meggyszemeket.

A meggy tetejére jöhet a kinyújtott tészta másik fele, ezt már kedvünkre díszíthetjük.

Süssük készre, míg halványbarna színt kap.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*