Hozzávalók:
45 dkg liszt
25 dkg margarin
12 dkg cukor
2 tojás
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
1/2 cs. sütőpor
1-2 ek. tejföl
Töltelék:
70 dkg meggy, tisztán mérve
2 cs. főzős vaníliás pudingpor
2-5 ek. cukor
fahéj
8 dl meggylé – befőttlé vagy rostos üdítő, akár vegyesen is
tejföl a kenéshez
Recept:
„Az igazi, ipari meggyes” – ahogy férjem fogalmazott :)
A töltelékhez a pudingport összekeverjük ízlés szerinti cukorral. Simára keverjük 8 dl meggylével, majd kavargatva sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a magozott meggyet és ízlés szerinti fahéjat, majd hűlni hagyjuk.
A hozzávalókból rugalmas, nem morzsálódó tésztát gyúrunk, ehhez mérten adunk hozzá tejfölt, ha szükséges.
A tésztát kettéosztjuk. Lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk mindkét adagot. Egy közepes tepsit kibélelünk az egyik adag tésztával. 190 fokos előmelegített sütőben elősütjük, hogy kissé megszilárduljon a tészta. Belesimítjuk a tölteléket, majd ráborítjuk a másik adag kinyújtott tésztát.
Megszurkáljuk villával, lekenjük tejföllel vékonyan, majd 45-60 perc alatt aranyszínűre sütjük. Kihűlve szeletelhető szépen.
Csoda guszta lett a Meggyes pitéd! Jól jönne pár kocka…
köszönöm szépen, Krisz, aranyos vagy!