Meggyes pohárkrém recept

  • Meggyes pohárkrém recept
  • Meggyes pohárkrém recept
  • Meggyes pohárkrém recept

Hozzávalók:

4 pohárhoz:
38 dkg meggybefőtt (egy üveg)
25 dkg mascarpone
3 dl tejszín
porcukor
3 zacskó vaníliás cukor
néhány darab babapiskóta
2 csapott evőkanál keményítő
keserű csokiforgács

Recept:

Isteni, könnyű, sütés nélkül készíthető csemege. Piskóta helyett én kész töltött (bolti) piskótaroládot használtam, nagyon finom!

A meggyet 2 zacskó vaníliás cukorral feltesszük főzni. Ha forr, a keményítőt kevés hideg vízzel kikeverjük, majd a meggyhez adjuk. Alacsony lángon besűrítjük és elzárjuk alatta a gázt.

A tejszínhabot nem túl kemény habbá verjük, majd  a mascarponehoz dolgozzuk. Egy zacskó vaníliás cukorral (vagy fél rúd igazi vanília kikapart magjával) és ízlés szerinti porcukorral ízesítjük.

A piskótát apró darabokra törjük a poharak aljára tesszük. Megöntöttük a még meleg meggyel, így jobban beszívja.

Kenünk rá egy réteg habot. Ezután újabb meggy, majd újabb habréteg következik. Tetejére zöldséghámozóval csokit forgácsolunk. Jól behűtve kínáljuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*