Hozzávalók:
4 pohárhoz:
38 dkg meggybefőtt (egy üveg)
25 dkg mascarpone
3 dl tejszín
porcukor
3 zacskó vaníliás cukor
néhány darab babapiskóta
2 csapott evőkanál keményítő
keserű csokiforgács
Recept:
Isteni, könnyű, sütés nélkül készíthető csemege. Piskóta helyett én kész töltött (bolti) piskótaroládot használtam, nagyon finom!
A meggyet 2 zacskó vaníliás cukorral feltesszük főzni. Ha forr, a keményítőt kevés hideg vízzel kikeverjük, majd a meggyhez adjuk. Alacsony lángon besűrítjük és elzárjuk alatta a gázt.
A tejszínhabot nem túl kemény habbá verjük, majd a mascarponehoz dolgozzuk. Egy zacskó vaníliás cukorral (vagy fél rúd igazi vanília kikapart magjával) és ízlés szerinti porcukorral ízesítjük.
A piskótát apró darabokra törjük a poharak aljára tesszük. Megöntöttük a még meleg meggyel, így jobban beszívja.
Kenünk rá egy réteg habot. Ezután újabb meggy, majd újabb habréteg következik. Tetejére zöldséghámozóval csokit forgácsolunk. Jól behűtve kínáljuk.