Menemen, a török lecsó recept

  • Menemen, a török lecsó recept
  • Menemen, a török lecsó recept

Hozzávalók:

2 dkg teavaj
1 evőkanál olaj
4 lecsó paprika
3 paradicsom
10 dkg füstölt csemege kolbász
4 szelet füstölt, főtt tarja
10 dkg mozzarella
1 teáskanál őrölt füstölt paprika
10 dkg trappista sajt
2 db tojás

őrölt bors

Recept:

Valami mennyeien szaftos, sajtos, komfortétel, amit Annuskám oldalán találtam. Ez egy török változatú lecsó.

A serpenyőben felforrósítjuk a vajat az olajjal. A paprikákat felkarikázzuk, a csumájától és a magoktól megszabadulunk.

A serpenyőbe tesszük, sózzuk, borsozzuk és átforgatva addig pirítjuk, amíg kicsit megbarnul.

A kolbászt hámozzuk meg és vágjuk karikákra, a tarját is aprítsuk ízlésünknek megfelelően, majd adjuk a paprikához.

A paradicsomokat a reszelő nagylyukú felén  lereszeljük és a serpenyőbe öntjük. Ezzel könnyen megszabadulunk a héjától, és  hamarabb meg is fő. Hozzáadjuk a  füstölt paprikát.

Sózzuk meg és lefedve közepes lángon főzzük 10 percig, majd alapos keverés után  további 6-7 percig.

Ha a paprika megpuhult, jöhet bele a sajt: a mozzarellát rátépkedjük és elkeverjük, hogy teljesen bele tudjon olvadni. A trappistát reszeljük le és szórjuk a tetejére.

Egyesével üssük fel a tojásokat, alakítsunk kis fészket a fakanállal és öntsük a mélyedésekbe egyesével.

Lefedve addig főzzük, amíg a fehérje megszilárdul, de a sárgája még folyik.

Tálaláshoz megszórhatjuk petrezselyemmel és piros paprikával, friss kenyérrel kínáljuk. Külön élvezet, ahogy a még lágy tojássárgája szétfolyik a kenyértunkolás közben….

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*