Menzás piskótakocka csokiöntettel recept

  • Menzás piskótakocka csokiöntettel recept

Menzás piskótakocka csokiöntettel recept  

Hozzávalók:

4 személyre:
7 tojás
2 evőkanál finomliszt
5 evőkanál rétesliszt
1 evőkanál keményítő
1 zacskó sütőpor
7 evőkanál cukor
1 zacskó csokis pudingpor
7 dl tej
2 tábla étcsoki

Recept:

Ki ne emlékezne a régi szép időkre, mikor már a tanítás elején az ebédet várta mindenki, ha neszét vette, hogy piskótakocka lesz csokiöntettel a főfogás?

A piskóta elkészítéséhez első lépésként melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A tojások fehérjét csipet cukorral habbá verjük. A sárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük. A fehérjébe óvatosan beleforgatjuk a sárgáját és beleszitáljuk a sütőporral és keményítővel elkevert liszteket. Vigyázzunk, a hab ne törjön össze.

Sütőpapírral bélelt (csak az alját béleljük, az oldalán remekül meglazítható a piskóta késsel is) 40x 25 cm-es tepsibe kanalazzuk a tésztát és megkezdjük a sütést. Ha felemelkedett a tészta, mérsékeljük a lángot 160 fokra, és tűpróbáig (ha a torta közepébe szúrt hústűre/villára nem ragad már a tészta) sütjük.

A csokiöntethez a pudingport kevés tejjel elkeverjük. Belekockázzuk a  csokit, majd hozzáöntjük a többi tejet is és feltesszük főni. Állandó kavarás mellett forrásig melegítjük. A „folyósságát” további tej hozzáadásával tudjuk szabályozni.

A kihűlt piskótát  nagy kockákra vágjuk. Tányérra téve leöntjük a langyos szósszal és nosztalgiázunk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*