Hozzávalók:
40 dkg liszt
5 dkg cukor
3 g szódabikarbóna
1 tojás
35 dkg méz
fél csomag mézeskalács fűszerkeverék
kevés víz
1 tojás a kenéshez
Recept:
Dekoratív, hamar puhuló mézes sütemény.
A hozzávalókat dolgozzuk jól össze annyi vízzel, hogy lágy, de még formálható tésztát kapjunk. Pihentessük hűtőben minimum egy órát, de nem árt neki egy éjszaka „alvás” sem.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 4-5 mm vastagra és szaggassunk ki belőle csillagokat. Sütőpapírral bélelt tepsiben, felvert tojással vékonyan megkenve 170 fokos sütőben süssük aranybarnára.
Díszíthetjük készen kapható Dr Oetker puncsmázzal, olvasztott fehércsokival, szórócukorral illetve marcipánnal is. Ehhez a kedvünk szerint színezett marcipánt vékonyra kinyújtva a sütemény szaggatásához használt formával Szúrjuk ki.A süteményt vizes ecsettel vékonyan kenjük meg és ragasszuk rá a marcipánt.