Mézes csók recept

  • Mézes csók recept
  • Mézes csók recept

Hozzávalók:

12 dkg méz
12 dkg margarin
3 tojás
25 dkg cukor
50 dkg liszt
1 kk szódabikarbóna
2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
tisztított, felezett dió a sütik tetejére
1 tojás a kenéshez
2 ek tejszín a kenéshez

Recept:

A sütőt 180 fokra előmelegítem.

A mézet és a margarint együtt meglangyosítom, majd kicsit hagyom hűlni. A tepsit kibélelem sütőpapírral vagy vajazom-lisztezem. A süteményhez kimért lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket összekeverem.
A mézes margarinba belekeverem a cukrot, lisztet és a tojásokat.
A nedves és száraz hozzávalókból összeállítom a  tésztát. 4-5 cm átmérőjű golyókat formázok belőle, megkenem őket egy tojás és két evőkanál tejszín felvert keverékével, majd mindegyik tetejére ültetek egy-egy diót.

A tepsibe ültetem őket, majd 15-20 perc alatt megsütöm.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*