Mézes csók recept

  • Mézes csók recept
  • Mézes csók recept

Hozzávalók:

12 dkg méz
12 dkg margarin
3 tojás
25 dkg cukor
50 dkg liszt
1 kk szódabikarbóna
2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
tisztított, felezett dió a sütik tetejére
1 tojás a kenéshez
2 ek tejszín a kenéshez

Recept:

A sütőt 180 fokra előmelegítem.

A mézet és a margarint együtt meglangyosítom, majd kicsit hagyom hűlni. A tepsit kibélelem sütőpapírral vagy vajazom-lisztezem. A süteményhez kimért lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket összekeverem.
A mézes margarinba belekeverem a cukrot, lisztet és a tojásokat.
A nedves és száraz hozzávalókból összeállítom a  tésztát. 4-5 cm átmérőjű golyókat formázok belőle, megkenem őket egy tojás és két evőkanál tejszín felvert keverékével, majd mindegyik tetejére ültetek egy-egy diót.

A tepsibe ültetem őket, majd 15-20 perc alatt megsütöm.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*