Hozzávalók:
12 dkg méz
12 dkg margarin
3 tojás
25 dkg cukor
50 dkg liszt
1 kk szódabikarbóna
2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
tisztított, felezett dió a sütik tetejére
1 tojás a kenéshez
2 ek tejszín a kenéshez
Recept:
A sütőt 180 fokra előmelegítem.
A mézet és a margarint együtt meglangyosítom, majd kicsit hagyom hűlni. A tepsit kibélelem sütőpapírral vagy vajazom-lisztezem. A süteményhez kimért lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket összekeverem.
A mézes margarinba belekeverem a cukrot, lisztet és a tojásokat.
A nedves és száraz hozzávalókból összeállítom a tésztát. 4-5 cm átmérőjű golyókat formázok belőle, megkenem őket egy tojás és két evőkanál tejszín felvert keverékével, majd mindegyik tetejére ültetek egy-egy diót.
A tepsibe ültetem őket, majd 15-20 perc alatt megsütöm.