Mézeskalács rolád mascarponés tejszínkrémmel recept

  • Mézeskalács rolád mascarponés tejszínkrémmel recept
  • Mézeskalács rolád mascarponés tejszínkrémmel recept

Hozzávalók:

5 tojás
10 dkg cukor
1 teáskanál mézeskalács fűszer
Fél csomag sütőpor
14 dkg liszt
Csipet só

Krém:
25 dkg mascarpone
3 dl tejszín
3-5 dkg méz
két csomag Dr Oetker bourbon vaníliás cukor

Recept:

Igazi könnyed karácsonyi desszert. A krém nem túl édes nagyon finom habos, légies ami ellensúlyozza a tészta fűszerességét.

A piskótaroládhoz melegítsük elő a sütőt 170 fokra és béleljünk ki egy 30 × 30 cm -es sütőlapot sütőpapírral.

A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük fel habbá és adjuk hozzá a cukor felét. Ezzel még néhány másodpercig keverjük tovább. A tojássárgáját a cukor másik felével verjük fehéredésig, majd keverjük hozzá a sütőporral és fűszerrel elkevert lisztet. Óvatosan forgassuk hozzá a tojásfehérjét, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.

Simítsuk egyenletesen a sütőpapírra, és süssük körülbelül nyolc-tíz perc alatt készre. Mielőtt kihűlne, még melegen tekerjük fel.

A krémhez az összes hozzávalót keverjük habverővel kemény habbá, majd töltsük meg, és  vonjuk be vele a roládot.

Karamellizált dióval és habcsókkal díszítettem. A karamellizált dióhoz száraz serpenyőben pirítsuk meg a diót, majd adjunk hozzá egy-két evőkanál kristálycukrot és finoman karamellizáljuk rá, majd hagyjuk kihűlni.

A habcsókhoz tojásfehérjét keverjünk el a súlyának kétszerese mennyiségű cukorral. Ezt vízgőz felett melegítsük körülbelül 60- 70 fokosra. Levéve a vízgőzről habverővel keverjük kőkemény, fényes habbá. Csillagcsövű nyomózsákba töltve, sütőpapírra nyomjunk halmokat, és előmelegített 90 fokos sütőben szárítsuk 1-2 órán keresztül.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*