Mézespuszedli recept

  • Mézespuszedli recept
  • Mézespuszedli recept

Hozzávalók:

4 tojás
15 dkg porcukor
25 dkg méz
5 dkg zsír
4 ek tejföl
fűszerek: mézeskalács fűszerkeverék, gyömbér
70 dkg liszt
1 csomag sütőpor
kandírozott narancs- és citromhéj ízlés szerint
Az írókához:
fél tábla tortabevonó
25 dkg porcukor

Recept:

Bilonka receptjét kicsit átdolgozva.

3 tojás sárgáját és 1 egész tojást kikeverünk 15 dkg porcukorral.
A lisztbe belekeverjük a sütőport és a fűszereket. 25 dkg mézet és 5 dkg zsírt hőálló tálba téve  a mikróban megolvasztunk. Ezt egy nagy tálba öntjük a lisztre, majd hozzáadjuk a tojásos
keveréket. Belekavarunk 4 evőkanál tejfölt és a kandírozott finomságokat.

A tésztát betesszük pihenni a hűtőbe egy órára. A sütés: golyócskákat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben, 160-170 fokon, 15-20 perc alatt megsütjük, amíg aranybarna színt kapnak. Ebből az adagból 60-70 db puszedli lesz.

A kimaradt 3 db tojásfehérjéből habot verünk, 25 dkg porcukorral tovább verjük. Most lehet a habba a forró puszedliket  beleforgatni, utána sütőpapírra szedni. A csokit megolvasztunk és csíkokat húzunk a sütikre. Sokáig szárad!

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*