Mogyorókaramellás keksz recept

  • Mogyorókaramellás keksz recept
  • Mogyorókaramellás keksz recept

Hozzávalók:

12 dkg vaj/margarin
12 dkg barnacukor vagy cukor
10 dkg cukor
egy tojás
20 dkg őrölt sótlan pörkölt mogyoró
25 dkg liszt
1/2 tk szódabikarbóna
csipet só

mogyorós karamell:
2,5 dl tejszín
1 dl víz
20 dkg cukor
csipet só
10 dkg aprított sós földimogyoró

fél tábla csoki
néhány csepp olaj

Recept:

A segítsüti oldalán leltem e karamellás-mogyorós keksz receptjét. Ott mogyoróvajjal készül, én őrölt mogyoróval készítettem.

A kekszet a hozzávalóból összegyúrtam. Kb. diónyi darabkákat lapos korongokká formáztam, majd a hüvelykujjammal vagy eszközzel “krátert” nyomtam mindegyik közepébe.
180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsültek a kekszek.

Egy pohárban megmelegítettem a tejszínt. A vizet felfőztem a cukorral, és a sóval, majd karamellizáltam.

Levéve a tűzről és hozzákevertem a tejszínt. Összeforraltam.
Mikor kissé kihűlt, hozzáadtam a mogyorót, és egy-egy bő teáskanálnyit a kekszek mélyedéseibe öntöttem.

A csokit az olajjal a mikrohullámú sütő alacsony fokozatán megolvasztottam, majd kiskanállal csíkokat eregettem a kekszek tetejére.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*