Hozzávalók:
10 dkg fehércsoki
30 dkg liszt
fél csomag sütőpor
13 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojássárgája
10 dkg darált sótlan földimogyoró
Recept:
Egy este kibírhatatlan édességéhségem támadt. Volt otthon mogyoró, fehércsoki, így evidensnek tűnt, hogy ezekből kreálok valamit. A keksz bizonyult a legegyszerűbb választásnak, így nekiláttam.
A lisztet összemorzsoltam a vajjal és a tojássárgájával, hozzáadtam darált mogyorót, sütőport, cukrot, majd belegyúrtam az apró darabokra vágott fehércsokit.
Kis golyókat gyúrtam belőle, ellapítottam, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. A díszítés nem játszott kulcsszerepet, így csak egy villával megnyomkodtam a tetejüket, és be a 200 fokos sütőbe, míg enyhe színt kaptak.
Eleinte lágynak bizonyulnak, de kihűlés után szilárd formát öltenek.
Kellemes mogyoróíze van, az ember alig várja, hogy az apró fehércsoki darabkákkal farkasszemet nézzen.