Mogyorós kifli recept

  • Mogyorós kifli recept
  • Mogyorós kifli recept

Hozzávalók:

2 tojásfehérje (kb 70g)
25 dkg darált mogyoró
12 dkg kristálycukor
Késhegynyi szódabikarbóna
Egy zacskó vaníliás cukor

100 g étcsokoládé

Recept:

A mandulás kifli nagy sikerén felbuzdulva, gondoltam miért ne lehetne a maradék  mogyorót is felhasználni, és így egy alacsonyabb költségvetésű aprósüteményt létrehozni próbaképpen. Sikerült, jelentem, nagyon finom!

Az előző receptben használt mandulát így most mogyoróra cseréltem. Ezt robotgépben egészen finomra aprítottam.

A konyhai tüsténkedést kezdjük rögtön a sütő előmelegítésével. 150 fokra, alsó-felső sütésre állítsuk be a masinát.

A tojásfehérjéket verjük habbá, adjuk hozzá a kristálycukrot, majd keverjük még keményebbre. A többi száraz hozzávalót elkeverjük, majd adjuk hozzá a habhoz.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre nedves kézzel formáljunk kis kifliket a masszából. Igazából ez az egyetlen nehezebb lépése a munkának, sokat segít, ha a kezünket gyakran  nedvesítjük.

Az elkészült kiflik mennyisége természetesen függ a méretüktől, nekem 25 darab sikerült.

Toljuk be a sütőbe és fél órán keresztül süssük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A mártáshoz használt csokoládét lehet temperálni, vagy a lustábbak 1 evőkanál olaj hozzáadásával egyszerűen csak melegítsék meg a mikróban.

A kifli két végét mártsuk a csokoládéba és hagyjuk a sütőpapíron megszáradni.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

1 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*