Mogyorótorta Lajos bácsinak recept

  • Mogyorótorta Lajos bácsinak recept
  • Mogyorótorta Lajos bácsinak recept
  • Mogyorótorta Lajos bácsinak recept

Hozzávalók:

Piskótához:
3 tojás
3 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
2-3 evőkanál kakaópor

“Töltet”:
1 zacskó piskótatallér
mandulaaroma
2 dl tej
porcukor ízlés szerint
pár szem amaretto keksz
1 doboz nutella
4 dl tejszín
2 zacskó habpor
3 dl tej
2 zacskó zselatinfix
mogyorókrokant

Recept:

Ez a  torta egy kedves barátom apukájának születésnapjára készült.
Boldog születésnapot, Lajos Bácsi!!

Vékony csokis piskótarétegen nutella, mogyorós-tejszínes hab, mandulaízű piskótatallér réteg, mogyorókrokant…
Mindez – és nem túlzok – egy óra alatta  mosogatással együtt!

Egy pár szó a  beszerzésről: Megint vissza kell térnem a szokásos “ódazengéshez”: hála neked Ázsia Bt (Vásárcsarnok alsó szint) és Lidl!

A piskótatallér és amaretto keksz beszerzési forrása a Lidl áruház volt, a mogyorókrokant ismét az Ázsia Bt-ből érkezett. Ehheza  tortához (is) jó, ah beszerzünk egy tortapalástot (Praktiker), mert másképp el sem tudom képzelni ennek elkészítését. A palást a  Habtorta című receptjeim képei közt megtekinthető.

No, kezdjünk neki!
Melegítsük elő a  sütőt 180 fokra.
A csokis piskótaréteghez melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tojások fehérjét verjük fel csipet sóval kemény habbá. A sárgáját a cukorral és a kakaóporral keverjük habosra. Tegyünk egy kevés fehérjehabot hozzá, óvatosan, kanállal keverjük el. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet és tegyük hozzá a többi fehérjehabot, és óvatosan keverjük el, hogy a hab ne törjön össze.

Öntsük sütőpapírral bélelt aljú tortaformába, és tegyük a sütőbe. Amint emelkedni kezd a tészta, mérsékeljük a meleget 150 fokra. tűpróbával ellenőrizzük a tésztát.
Ha elkészült, húzzuk le róla a sütőpapírt és fektessük a leendő tányérjára.Tegyük köré a palástot, húzzuk akkorára, amekkora maga a piskótalap. A süteményt kenjük meg vékonyan nutellával.
A krémhez verjük fel a tejszínt,a habporokat és a 3 dl tejet. Ha kemény, keverjünk bele nutellát. Én az egészet elhasználtam, de ez ízlés dolga. Végül szórjuk bele a zselatinfixet és keverjük jól el.

A tejbe tegyünk kevés porcukrot, és aromát ízlés szerint.
A tallérokat mártsuk tejbe (csak egy pillanatra) és tegyünk egy sor tallért körben a palásthoz illesztve. Következik egy réteg krém, addig, hogy ellepje a tallérokat.
Megint mártogassunk – most felváltva tallért és amaretto kekszet – és fektessünk egy sor sütit a krémre, majd egy sort a palástra függőlegesen.
ismét krém és ezúttal a tallérok tetejéig, ezzel el is fogyott az összes (szerencsére a keksz nagyrésze megmarad nassolni).
A tetejét fésűkártyával cirádázzuk és szórjuk meg mogyorókrokanttal.
Hűtőben érleljük össze, míg meg nem szilárdul a krém. Nekem másnapra pont jó lett.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*