Mogyoróvajas keksz recept

  • Mogyoróvajas keksz recept

Mogyoróvajas keksz recept  

Hozzávalók:

kb 20-25 darabhoz:
10 dkg mogyoróvaj
12 dkg vaj
egy kávéskanál szódabikarbóna
20 dkg liszt
1 tojás
15 dkg cukor

Recept:

Ha omlós, puha kekszre vágyom, mai nagyon hasonlít a  „bolti” mogyorós csókhoz, biztosan ennek állok neki.
A „bolti” kifejezést jó értelemben használom persze. Nálunk a családban ez a sütik fokmérője, ha valami jól sikerül, az a kifejezés rá a non plus ultra.

A hozzávalókból talán a mogyoróvaj az, ami nem kacsint ránk minden bolt polcán, de nagyobb üzletekben megtalálható. Én magában is finom nyalánkságnak találom. Bár sokaknak nem ízlik „pőrén”, ebben a kekszben remekül érvényesül.

Első lépésként  egy sütőlemezt béleljünk ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Habverővel mixeljük habosra a mogyoróvajat a vajjal, majd tegyük hozzá a tojást és a cukrot, és keverjük tovább szorgalmasan. Ezután a liszttel elegyített szódabikarbónát zúdítsuk hozzá és dolgozzuk össze.
Lágy masszát kapunk.
Vizes kézzel egészen kis golyókat formázzunk, kisebbeket, mint egy dió. Egymástól távol helyezzük el a sütőlemezen, mert nőnek és lapulnak majd kis golyóink.
Ha kész, egy kanál hátával lapítgassuk meg őket, majd akár rácsmintát is rajzolhatunk rájuk késsel.
A sütőbe betolva kb 15 perc alatt aranybarnára sülnek.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

2 hozzászólás: “Mogyoróvajas keksz

  1. Lehet, hogy mazohista vagyok? Hmm… Begyújtottam ma a sütőt :-) és ezt a kekszet választottam. Valóban olyan, mint a bolti mogyorós csók, csak ez sokkal finomabb! Bedobozoltam, nem tudom meddig fog tartani, de oly egyszerű egy ilyet összedobni! Annyira jó kekszet sütni!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*