Napraforgómagos háromszögek recept

  • Napraforgómagos háromszögek recept
  • Napraforgómagos háromszögek recept

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
10 g só
20 g élesztő
1 nagy evőkanál tejföl
30 g puha vaj
2 dl tej
1 dl víz
napraforgómag a szóráshoz

Recept:

Ha géppel dagasztjuk, a nedves hozzávalókat tegyük az üst aljába, és erre kerüljenek a szárazanyagok, majd dagasztassuk meg a  készülékkel a tésztát.

Ha kézzel dolgozunk, a tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira hogy kellemes meleg legyen.

A lisztet öszekeverjük a  sóval, belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos tejfölös keveréket.

Az egészet összegyúrjuk, majd ha már kicsit összeállt a tészta, beletesszük a puha vajat, majd ezzel együtés kidagasztjuk a tésztát.

Dagasztás után 40-45 percet kelesztjük, majd 10 db gombóccá formázzuk. Ezeket 10 percet pihentetjük, hogy könnyen formázhatóvá váljanak.

Ezután megformázzuk háromszögnek őket, kenjük le a tetejüket vízzel,  és  napraforgómaggal szórjuk meg.

Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket, és hagyjuk kelni 30-40 percig.

210 fokra előmelegítjük a sütőt. A sütő aljába tegyünk vizet , hogy párás közegben süthessük a háromszögeket. Nálam 25 perc alatt sültek aranybarnára, de ez sütőfüggő.

Rácson hűtsük a kész pékárut.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

1 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*