Hozzávalók:
Piskóta:
6 tojás
3 evőkanál finomliszt
3 evőkanál rétesliszt
3 evőkanál cukor
3 evőkanál kakópor
Krém:
5 dl hulala
2 narancs héja
1 narancs leve
1 dl tejföl
méz ízlés szerint
aszalt papaya (elhagyható)
Recept:
Kedves vendégeimnek készült a torta, előző nap nyugodtan összeállítható.
Fontos, hogy a narancsokat nagyon erősen mossuk meg, én szappant is használtam.
A piskótához melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
6 tojásfehérjét verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. A sárgájákat addig keverjük a cukorral, míg vajfehérségű lesz, majd hozzátéve a kakaóport tovább verjük egy percig. Óvatosan öntsük rá a fehérjehabra, laza mozdulatokkal széles fakanállal keverjük bele.
A lisztet több részletben szitáljuk hozzá, és finoman, kanállal keverjük el. A hab ne törjön össze.
A4-es tepsi alját béleljük ki sütőpapírral. Két részletben érdemes sütni, hogy ne kelljen a lapok elvágásával bíbelődni.
A masszát oszlassuk el a formában, tegyük a sütőbe. Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 160 fokra és süssük addig, míg a tészta közepébe szúrt villára vagy hústűre nem ragad massza, illetve addig, míg a tetejét megfogva már nem a „zacskózizegéshez” hasonló hangot adja.
A tejszínkrémhez a Hulalát gyengén verjük fel. Már édesített, így ne adjunk hozzá több cukrot. Vigyázzunk, hamar felverődik, és könnyen túlverhetjük. Se habfixálót, se zselatint nem igényel, nagyon erős tartása van.
A tejfölt keverjük ki mézzel, a narancs héjával és levével. Keverjük össze a habbal.
Az alsó piskótalapot kenjük meg vékonyan krémmel, szórjuk meg a papayával, majd kenjünk még krémet rá. A másik lapot rátéve vonjuk be a tortát és díszítsük kedvünkre.