Narancsos csokitorta Édesanyám búcsúztatójára recept

  • Narancsos csokitorta Édesanyám búcsúztatójára recept
  • Narancsos csokitorta Édesanyám búcsúztatójára recept

Hozzávalók:

A piskótához:
7 tojás
3 evőkanál finomliszt
4-5 evőkanál rétesliszt
7 evőkanál cukor
1 zacskó sütőpor
Csipet só

Töltelék:
2 tábla Milka
1 tábla jó minőségű étcsokoládé
0,6 liter tejszín vagy hulala
1 zacskó ruf narancsos cukor

Recept:

Drága kis anyukám nyugdíjas búcsúztatójára készítettem ezt a tortát.

6 éve dolgozunk egy helyen, szomorú szívvel búcsúzom a mindennapos találkozástól, együtt-ebédeléstől együtt-hőbörgéstől, együtt-nevetéstől, együtt-csokizástól.

Hozsival

Szia Kishozsi!! Hiányozni fogsz!!!

A piskótához melegítsük elő a sütőt 190-200 fokra. A tojásfehérjéket verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. Öntsük hozzá a cukor felét és keverjük tovább.

A sárgájákat addig keverjük a cukor másik felével , míg vajfehérségű lesz. A liszttel elkevert sütőport több részletben adjuk hozzá, és keverjük jól el. Annyi lisztet tegyünk bele, hogy már-már nehezünkre essen a keverés. Kevés fehérjehabbal lazítsuk, még habverővel dolgozva.
A maradék fehérjehabot óvatosan, immár kanállal keverjük hozzá, ne törjön össze.

Sütőpapírral béleljünk egy 23 cm tortaforma alját. A masszát oszlassuk el a formában, tegyük a sütőbe. Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 150-160 fokra és süssük addig, míg a tészta közepébe szúrt villára vagy hústűre nem ragad massza, illetve addig, míg a tetejét megfogva már nem a „zacskózizegéshez” hasonló hangot adja. A kész piskóta oldalát hűlés után késsel lazítsuk meg, vegyük le róla a formát, majd a sütőpapírt, és vágjuk három felé.

A sütésről részletes videot készítettem, itt érhető el.

A töltelékhez a csokikat apróra törve a tejszínnel mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton, gyakran megkeverve olvasszuk össze, majd keverjük hozzá a narancsos cukrot. Hűtsük egészen le, míg besűrűsödik, legjobb egy éjszakára.
Másnap habverővel keverjük habosra. A biztonság kedvéért legyen mindig otthon 1-2 zacskó habfixáló, ma már nem lehet tudni….

Töltsük be a tortát, úgy, hogy három lap közül, ami eddig az alja volt, és szép egyenes, az kerüljön felülre. Vonjuk be kívülről is, és habkártyával húzzuk végig az oldalát. Tetejére zöldségszeletelővel csokiforgácsokat szórhatunk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

9 hozzászólás: “Narancsos csokitorta Édesanyám búcsúztatójára

  1. Szia!
    Ismét én vagyok. Sehol nem kapok ruf narancsos cukrot, már voltam az Auchanban is, ruf termékeket láttam, de cukrot viszont egyet sem.
    Segítenél nekem? Jövő héten szeretném megsütni vendégeknek nagyon tetszik a recept. MIlyen típusú ez a cukor (gumi, töltött, töltetlen stb.) és mekkora volt a zacskó kb. 10-20 dkg?
    Előre is köszi

  2. Szia Zsófi!

    Képzeld megtaláltam a ruf cukrot:) Viszont most sütöm a sütit és a piskóta szuper lett, de krémmel gondom van:( Már 3 habfixálót raktam bele, de nem akar felverődni!:( A tejszín dobozos volt, a lejárati idejét megnéztem jó, a csokit a tejszínnel lehűtöttem úgy próbálom felverni és nem megy. Igaz géppel csináltam, mert már nem érzem a kezem, de a habot is azzal szoktam és nem szokott gond lenni. Már a színe sem olyan, minta tiéd a képen, az enyém sötétebb és az állaga rémes, olyan, minth a tejszín összement volna, de megkóstoltam és nem savanyú, semmi baja ízre. Mi lehet a hiba, van ötleted? Holnapra kész kéne lennie, jönnek a vendégeim. Mit javasolsz?
    előre is köszi a segítségedet.
    Ági

  3. Szia!

    Képzeld ki kellett öntenem a krémet, használhatatlan volt. Lehetőség nem volt újat készíteni, úgyhogy kitatláltam egyet:)
    Isteni lett, ha érdekel leírom a receptet.
    Mégegyszer köszi a segítséget .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*