Narancsos keksz recept

  • Narancsos keksz recept
  • Narancsos keksz recept

Hozzávalók:

30 dkg liszt
15 dkg vaj
1 zacskó ruf narancsos cukor
22 dkg cukor
1 zacskó sütőpor
1 tojás
2 nagy evőkanál narancslekvár

Recept:

Egy gyerekorvos vizit és egy védőnői vizit közt dobtam össze ezt a kis kekszet, ebből is látszik, nem egy nagy munka, tényleg, csak összegyúrjuk hipp-hopp, egy hurkát formázunk belőle. Míg az orvosnál vagyunk, pont meg is keményedik kissé a hűtőben. Már csak szeletelni és sütni kell!
Réka babám(aki most épp a Pullantó név büszke tulajdonosa) vígan alszik az erkélyen az október végi utolsó meleget élvezve :)

Szóóóóval, a kekszhez a vajat, a cukrokat, a tojást és a lekvárt dolgozzuk jól össze habverővel.
Utána gyúrjuk össze a sütőporos liszttel. Ha összeállt, készítsünk belőle egy kb. 3 cm vastag hurkát (én sajnos vastagabbra készítettem, így túl nagy kekszek születtek, mert terülnek is sütés közben). Csavarjuk folpackba, és mehet a hűtőbe minimum egy órára, de másnapig is nyugodtan lehet!

Ha ezzel megvagyunk, kicsomagolva szeletelhetjük 1 cm vastag szeletekké, majd sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt aranyszínűre sülnek.

Én egy kis csokispriccel és szeletelt mandulával díszítettem.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*