Narancsos mustáros szűz recept

  • Narancsos mustáros szűz recept
  • Narancsos mustáros szűz recept

Hozzávalók:

2-3 személyre:
30 dkg sertésszűz

2-3 evőkanál mustár
0,5 dl olívaolaj
fél fej vöröshagyma
1 ek liszt
1 dl narancslé
1 dl száraz fehérbor
1 dl víz
1 ek aprított petrezselyem

Recept:

Finom, szaftos hús, enyhe narancsaromával.

A húst érmékre vágjuk, megkenjük mustárral és állni hagyjuk néhány órán át.

Serpenyőben olajat hevítünk, majd szép barnára sütjük a medalionok mindkét oldalát.
Kivesszük és félretesszük a húsokat.

A serpenyőben maradt olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lisztet, kavargatva két percig pirítjuk. Hozzáöntjük a bort, a narancslét és a vizet. 5-10perc alatt sűrűre forraljuk, majd botmixerrel homogenizáljuk.

Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a húst és összemelegítjük.

Krumplipürével, burgonyafánkkal vagy krokettel tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*