Narancsos szelet recept

  • Narancsos szelet recept
  • Narancsos szelet recept

Hozzávalók:

25dkg margarin
25dkg liszt
5 dkg cukor
1 kávéskanál só
1 narancs reszelt héja
krém:
4 tojás
20 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 narancs leve
1 zacskó narancsos cukor (ruf)
1 teáskanál sütőpor
3,5 dkg liszt
csipet só

Recept:

A süti alapreceptjét Chili és vaníliánál leltem.
Nem kaptam szép mandarint, gondoltam, kipróbálom naranccsal. Nem csalódtam.
Első lépésként a sütőt melegítsük elő 180 C-ra.

A jéghideg vajat nagylyukú reszelőn reszeljük le. Adjuk hozzá a lisztet, sót, cukrot, reszelt narancshéjat, és kézzel gyorsan morzsoljuk össze, hogy a liszt egyenletesen befedje a vajat, és finom morzsaállagú legyen.

Béleljünk ki egy tepsit (kb. 25x30cm) sütőpapírral, és szórjuk bele a morzsát. Kézzel nyomkodjuk bele alaposan, hogy egy tömör, egyenletes réteget kapjunk.
Betesszük a sütőbe, és 25-30 percig sütjük, amíg aranyszínűre sül.

Amíg sül, kikeverjük a tetejét: a tojást fehéredésig keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a narancslevet és a narancsos cukrot, majd a lisztet, a sütőport, csipet sót, és keverjük csomómentesre.

Amikor a tészta megsült, öntsük rá a krémet. Visszatolva a sütőbe még 20 percig sütjük, amíg a krém megszilárdul. Kihűlés után kis kockákra vagy kör alakra vágom.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

2 hozzászólás: “Narancsos szelet

  1. Szia!
    Nagyon ízlett nekem és sikere volt a barátaim körében is ennek a sütinek. Külön kiemelték, hogy milyen jó, hogy ropogós az alján a tészta és lágy, krémes a belseje! Viszont az alja hajszálon múlt, hogy nem égettem el, a 20 perc elég volt neki, a tetejéhez meg 30 perc kellett. Finom kis karácsonyi hangulatú süti!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*