Non plus ultra recept

  • Non plus ultra recept
  • Non plus ultra recept

Hozzávalók:

Kb 36 db-hoz:
20 dkg liszt (fele rétes, fele finomlisztet használtam)
12 dkg vaj
3 dkg porcukor
1 kávéskanál só
1 teáskanál vanília kivonat
2 db tojássárgája

Hab:
2 db tojásfehérje
15 dkg cukor
opcionális: késhegynyi prios wilton ételfesték

Töltelék:
5 ek lekvár (nekem málna)

Recept:

Hát ez….tényleg non plus ultra!

Igazán nem vagyok oda a lekváros dolgokért, de ezt a finom kis puhaságot nagy elánnal pakoltam a számba!
Az elkészítése sem nagy ördöngösség, és nagyon látványos, ízletes kis süti!

A szobahőmérsékletű margarint a cukrokkal habverő segítségével kihabosítottam. Bele került a sárgája, a liszt, a só. Habverővel pörgettem még picit, míg morzsássá vált, majd hideg kézzel gyors mozdulatokkal tésztát gömbölyítettem belőle.
Bedobtam a hűtőbe, míg elkészült a hab, de a további hűtés csak jót tesz neki.

A habhoz a fehérjét kemény habbá vertem. Apránként beledolgoztam a cukrot és a festéket. Sűrűn folyó krémet kapunk.

A tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, majd 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A habot zacskóba töltjük, sarkát kivágjuk és minden korongra ültetünk egy adag habot. 170 fokos előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Kihűlés után lekvárral tapasztunk össze kettőt.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*