Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
2 tojássárga
1 cs vaníliás cukor
1 tk. sütőpor
egy citrom reszet héja
nutella (a linzerek összeragasztásához)
Recept:
Finom édes nutellás…
A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a citromhéjat összekeverem, majd belemorzsolom a margarint, hozzáadom a tojássárgájákat és gyors mozdulatokkal összedolgozom, hogy a vaj ne olvadjon meg, mert akkor nem lesz omlós tészta
A tésztacipót fóliába csomagolom és 1 órát hűtőben pihentetem.
A tésztából levágok egy darabot, porcukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtom. Linzerkiszúróval formára szaggatom – a fele keksz közepébe lyukat szaggatok – és sütőpapírra sorakoztatom.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütöm. Vigyázzunk, hamar megbarnulnak!
A lyukas sütiket porcukorral szórom, majd a tele korongokra ragasztom nutellával.
Már csak enni kell! :)