Nutellás töltött fánk recept

  • Nutellás töltött fánk recept

Hozzávalók:

50 dkg liszt
10 dkg cukor
3 db tojássárgája
1 db fehérje (kenéshez)
1 zacskó szárított élesztő
10 dkg vaj
20 dkg nutella
2,5 dl tej

Recept:

A tejbe kevés cukrot szórunk és meglangyosítjuk. Beleszórjuk az élesztőt és hagyjuk felhabosodni. A lisztbe belekeverjük
a cukrot majd a tojások sárgáját, hozzáöntjük az élesztős tejet az olvasztott vajat és hólyagos tésztává dagasztjuk.

Nedves konyharuhával letakarva, fél órát kelesztjük. Ha szépen megkelt a tésztánk, lisztezett deszkán fél centiméter
vastagra nyújtjuk, majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk.

A fele mennyiségű korongok közepébe kiskanállal nutellát adagolunk (a többit megesszük) a korongok szélét pedig ecset
segítségével tojásfehérjével kenjük.

A korongok másik felével borítjuk a töltött darabokat, a széleket ujjunkkal összenyomogatjuk.
Újabb fél órát kelesszük, majd sütés előtt a fánkokat tenyerünkben “utóformázzuk”.

Forró olajba téve mérsékelt lángon mindkét oldalukat süssük aranybarnára.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*