Obatzer recept

  • Obatzer recept

Hozzávalók:

2 személyre:
1 kerek Bakony camambert
5 dkg vaj

őrölt bors
mustár
fél fej lilahagyma
csemege pirospaprika por
őrölt kömény
snidling

Recept:

Az obatzter a bajor “körözött”,egy sajtkrém specialitás, amelyet sör mellé fogyasztanak.

Alapanyaga camembertsajt, amelyet az egyéb hozzávalókkal keverünk krémesre.

A szép kerek sajt tetejét éles késsel vékonyan, óvatosan levágjuk. A belsejét óvatosan kikaparjuk, hogy csak a vékony héjréteg maradjon. A lilahagymát megpucoljuk, és a snidlinggel együtt apróra vágjuk. A vajat és a sajtot jól kikavarjuk, és a többi -ízlés szerint adagolt- hozzávalóval ízesítjük. Visszatöltjük a sajthéjba a krémet, tetejét snidlinggel díszítjük.

Pirítós mellé kínáljuk, és ne feledkezzünk meg sört is bekészíteni mellé!

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*