Hozzávalók:
60 dkg őszibarack
5 evőkanál cukor
1-2 rúd fahéj
néhány szem szegfűszeg
1 csomag hidegen készíthető vaníliás pudingpor
2 dl tej
1 l víz
fél citrom leve
szeletelt mandula ízlés szerint
Recept:
Kitűnő nyári hűsítő leves.
Az őszibarackokat a cukorral, citromlével, fahéjjal és szegfűszeggel ízesített (jól jöhet egy fűszertojás) vízben feltesszük főni. A pudingport elkeverjük a tejjel.
Negyed óra múlva kivesszük a fahéjat és a szegfűszeget a levesből, és botmixerrel pürésítjük a barackokat. Kevergetve besűrítjük a levest, hozzáöntve a pudingos tejet. Ezt a műveletet természetesen már nem a tűzhelyen végezzük.
Jól lehűtjük. Száraz serpenyőben pirított mandulaszeletekkel megszórva tálaljuk.
Kérdés: akkor a pudingot nem “csináljuk” meg rendesen? Nem kell azt is felrottyantani?
Köszönöm!
Szia szdalma!
Miután ez főzés nélküli pudingporral készül, nincs szükség “rottyantásra”, hidegen sűrít.
Sok sikert!
gazstromanko