Őszibarack krémleves recept

  • Őszibarack krémleves recept

Hozzávalók:

60 dkg őszibarack
5 evőkanál cukor
1-2 rúd fahéj
néhány szem szegfűszeg
1 csomag hidegen készíthető vaníliás pudingpor
2 dl tej
1 l víz
fél citrom leve
szeletelt mandula ízlés szerint

Recept:

Kitűnő nyári hűsítő leves.

Az őszibarackokat a cukorral, citromlével, fahéjjal és szegfűszeggel ízesített (jól jöhet egy fűszertojás) vízben feltesszük főni. A pudingport elkeverjük a tejjel.

Negyed óra múlva kivesszük a fahéjat és a szegfűszeget a levesből, és botmixerrel pürésítjük a barackokat. Kevergetve besűrítjük a levest, hozzáöntve a pudingos tejet. Ezt a műveletet természetesen már nem a tűzhelyen végezzük.

Jól lehűtjük. Száraz serpenyőben pirított mandulaszeletekkel megszórva tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

2 hozzászólás: “Őszibarack krémleves

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*