Hozzávalók:
8-10 szelet kenyérre:
1 nagyobb padlizsán
1 piros kaliforniai paprika
só, bors
fokhagyma ízlés szerint
lilahagyma ízlés szerint
majonéz ízlés szerint
Recept:
Egészséges szendvicskrém padlizsánból,kaliforniai paprikából.
Előmelegítem a sütőt 220-230 fokra. Megmosom a zöldségeket. A padlizsán végeit levágom, és négy darabba vágom a zöldséget.
A paprikát kicsumázom,a magokat eltávolítom, és két félbe vágom.
Sütőpapírral bélelt tepsiben barnulásig sütöm.
Ezalatt a hagymát, fokhagymát megpucolom és apróra vágom. A megsült zöldségek héját lehúzom és aprítógépbe teszem őket, a hagymával és az ízesítőkkel együtt.
Pépesítem. Kóstolom, és fűszeresem még, ha szükségesnek érzem
Pirítós kenyéren tálalom.