Hozzávalók:
2 személyre:
2 nagy szelet pangasiusfilé
kevés liszt
10-15 dkg liszt
2 tojás
3 evőkanál krumplipürépor vagy burgonyapor
só
Kotányi grill halak fűszersó
olaj a sütéshez
Kaszinótojáshoz:
4 tojás
1,5 dl majonéz
1 dl tejföl
mustár
só
bors
10-15 dkg franciasaláta alap
Recept:
A pangasiusfilét drága grafikusunk, Erzsébet ismertette meg velem. A Spar mélyhűtőpultjában vettem. Nagyon finom,és nincs benne szálka.
A halat kiolvasztjuk sózzuk és állni hagyjuk egy 10-15 percet. Ezalatt elkészítjük a tésztát. A lisztet, a tojást, sót, a burgonyaport, a grill halak fűszersót kevés ásványvízzel sűrű palacsintatésztává keverjük.
Míg áll a tészta, és a hal, felforrósítjuk az olajat.
A halszeleteket lisztbe forgatjuk, majd a tésztába mártjuk (jól vonja be őket a massza), és a forró olajba tesszük. Az olaj hőfokát könnyen ellenőrizhetjük, ha egy csepp tésztát engedünk bele. Ha sisteregni kezd, elég forró a sütéshez.
A halak mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
A kaszinótojáshoz megpároljuk vagy sós vízeben puhára főzzük a franciasalátának való zöldségkeveréket. A majonézt elkeverjük a tejföllel, a mustárral, sóval, borssal ízlés szerint.
A kihűlt zöldséget összekeverjük vele.
A tojásokat forrástól számított 10 percig keményre főzzük. Meghámozva kettévágjuk. A sárgájukat kiszedjük és kevés mustárral, tejföllel, sóval, borssal összekeverjük, majd csillagcsöves nyomózsákkal visszatöltjük a tojásokba.
A halat szép tányérra szedjük, a franciasalátát tálkákba merjük, tetejére ültetjük a tojásokat és tálaljuk.