Panna cotta recept

  • Panna cotta recept
  • Panna cotta recept

Hozzávalók:

6 muffinnyi mennyiség
4 dl tejszín
3 g zselatin
2-3 ek cukor
fél vaníliarúd

Recept:

Rendkívül egyszerű olasz édesség, mondhatni tejpuding. Ez egy egyszerű változat, de bátran lehet variálni, kísérletezni az ízekkel, bolondtani kávéval, csokival.

A – szigorúan 3 gramm – zselatint egy pici tejszínnel csomómentesen kikeverem, majd a maradék tejszínt, a cukrot (kóstoljuk, van aki kevésbé, és van aki nagggggyon édesen szereti. Én az utóbbiak táborát erősítem.) és a vanília rúd kikapart hozzáadva összemelegítem, vigyázva, forralni nem szabad, mert a zselatin elveszti zselírozó hatását.

Vízzel kiöblített muffin- vagy szilikonformákba öntöttem, szobahőmérsékletűre hűtöttem majd hűtőben dermesztettem.

A formákat egy pillanatra tűzforró vízbe mártjuk és tányérra borítjuk.
Gyümölcsszósszal tálalhatjuk.

Ehhez vegyes erdei gyümölcsöt vagy meggyet saját levével és kevés vörösborral, szegfűszeggel, fahéjjal (ezeket legjobb fűszertojásba tenni), citromhéjjal, cukorral felfőzünk, majd egy kevés vízben feloldott keményítővel besűrítjük.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*