Paprikás krumpli recept

  • Paprikás krumpli recept
  • Paprikás krumpli recept

Hozzávalók:

4 személyre:
1,5 kg burgonya
2 közepes fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
2-3 paradicsom
1 evőkanál pirospaprika
5 dkg füstölt szalonna
virsli vagy kolbász ízlés szerint

Recept:

A hagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. A paradicsomot, paprikát megmossuk és felaprítjuk.A burgonyát meghámozzuk.

A szalonnát apróra vágjuk, majd zsírjára olvasztjuk. Beletesszük a  hagymát, sózzuk és üvegesre pirítjuk.
A tűzről levéve megszórjuk paprikával, elkeverjük. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, pici vizet és fedő alatt pároljuk.

Ha a paradicsom szétfőtt, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és fedő alatta  burgonya puhulásáig főzzük. Ha hígnak találjuk, fedő nélkül főzzük még egy darabig.

Friss kenyérrel isteni.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*