Hozzávalók:
4 személyre:
1,5 kg burgonya
2 közepes fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
2-3 paradicsom
1 evőkanál pirospaprika
5 dkg füstölt szalonna
virsli vagy kolbász ízlés szerint
Recept:
A hagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. A paradicsomot, paprikát megmossuk és felaprítjuk.A burgonyát meghámozzuk.
A szalonnát apróra vágjuk, majd zsírjára olvasztjuk. Beletesszük a hagymát, sózzuk és üvegesre pirítjuk.
A tűzről levéve megszórjuk paprikával, elkeverjük. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, pici vizet és fedő alatt pároljuk.
Ha a paradicsom szétfőtt, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és fedő alatta burgonya puhulásáig főzzük. Ha hígnak találjuk, fedő nélkül főzzük még egy darabig.
Friss kenyérrel isteni.