Párizsi csirkemell recept

  • Párizsi csirkemell recept
  • Párizsi csirkemell recept

Párizsi csirkemell recept  Párizsi csirkemell recept  

Hozzávalók:

2-3 személyre:
3 gerezd fokhagyma
3 dl tej
15 dkg liszt
2 tojás
1dl világos sör
60 dkg csirkemellfilé

bors

3 dl rizs
5,5 dl víz
10 dkg kukorica

Recept:

Imádom a fokhagymát…

A húst előző nap kissé klopfoljuk ki.

A fokhagymát pucoljuk meg és nyomjuk át fokhagymanyomón, tegyük tálkába, és öntsük hozzá a tejet. Ebben pácoljuk a húst néhány órán át a hűtőbe téve.

A csirkemellet vegyük ki a tejből, és szórjuk meg sóval, borssal. A lisztet a tojással, egy csipet sóval és a sörrel keverjük simára. A húst mártsuk a sűrű palacsintatésztába, forró olajban süssük pirosra, végül csepegtessük le a felesleges olajat.

A körethez a (hosszú szemű) rizst kevés forró olajon kevergetve pirítsuk fehéredésig, majd öntsük fel a vízzel, sózzuk ízlés szerint, beletesszük a kukoricát, és fedő alatt takarékon 10-12 percig főzzük.
A fedőt ne emeljük fel! Zárjuk el a gázt, és tekerjük be folpackkal ott, ahol a gőz távozni tud, és hagyjuk szépen megpárolódni saját hőjétől legalább negyed órán keresztül. Így remek, pergő szemű rizst kapunk.

Tálaljuk a húst ízlés szerint fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal, és a kukoricás rizzsel.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*