Hozzávalók:
2-3 személyre:
3 gerezd fokhagyma
3 dl tej
15 dkg liszt
2 tojás
1dl világos sör
60 dkg csirkemellfilé
só
bors
3 dl rizs
5,5 dl víz
10 dkg kukorica
Recept:
Imádom a fokhagymát…
A húst előző nap kissé klopfoljuk ki.
A fokhagymát pucoljuk meg és nyomjuk át fokhagymanyomón, tegyük tálkába, és öntsük hozzá a tejet. Ebben pácoljuk a húst néhány órán át a hűtőbe téve.
A csirkemellet vegyük ki a tejből, és szórjuk meg sóval, borssal. A lisztet a tojással, egy csipet sóval és a sörrel keverjük simára. A húst mártsuk a sűrű palacsintatésztába, forró olajban süssük pirosra, végül csepegtessük le a felesleges olajat.
A körethez a (hosszú szemű) rizst kevés forró olajon kevergetve pirítsuk fehéredésig, majd öntsük fel a vízzel, sózzuk ízlés szerint, beletesszük a kukoricát, és fedő alatt takarékon 10-12 percig főzzük.
A fedőt ne emeljük fel! Zárjuk el a gázt, és tekerjük be folpackkal ott, ahol a gőz távozni tud, és hagyjuk szépen megpárolódni saját hőjétől legalább negyed órán keresztül. Így remek, pergő szemű rizst kapunk.
Tálaljuk a húst ízlés szerint fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal, és a kukoricás rizzsel.