Hozzávalók:
2-3 személyre:
25 dkg száraz kockatészta
30 dkg jó minőségű párizsi
2-3 dl tejföl
mustár
só
bors
sajt
Recept:
Gyorsan elkészülő, finom, laktató fogás.
A krém melegszendvicsre is ideális.
A tésztát enyhén sós vízben főzzük ki. (lobogva forró sós vízbe téve a tésztát kb. 10 perc)
Ezalatt húsdarálón daráljuk le a párizsit.
Keverjük hozzá a tejfölt és az ízesítőket ízlésünknek megfelelően.
A krémet keverjük a tésztához. Tegyük hőálló edénybe.
Hintsük meg reszelt sajttal és sütőben süssük pirosra. Legalkalmasabb a célra trappsita vagy edami sajt, de füstöltsajjtal igen pikáns ízhatást eredményezhetünk.
Ínyencek a párizsikrémbe kempingsajtot is tehetnek.