Pavlova torta recept

  • Pavlova torta recept
  • Pavlova torta recept

Hozzávalók:

5 tojásfehérje
csipet só
20 dkg cukor
1 evőkanál ecet
1 evőkanál étkezési keményítő
4 dl habtejszín
porcukor
málna, eper szeder, akár mirelit

Recept:

Isteni ropogós habcsókrétegen a selymes tejszín és az édességet ellensúlyozó savanykás gyümölcsök. Igazi nyári csemege,
de így télen, mirelit gyümölcsből sem rossz!

A tojásfehérjét csipet sóval  kemény habbá verjük, majd a cukrot lassan hozzáadagolva tovább keverjük.
Az utolsó kanál cukorral együtt az ecettel elkevert keményítőt is a habhoz adjuk.

Egy nagyobb sütőlemezre sütőpapírt terítünk, amire egy tortaformát fektetünk és körberajzoljuk azt.
Ebbe a körbe nyomjuk a masszát habcsővel, úgy, hogy a szélén egy plusz  kört nyomunk, hogy magasabb legyen, mint egy
fészek.

150 °C –ra előmelegített sütőbe tesszük, de azonnal lecsökkentjük a hőt 130-140 °C –ra.
Legalább 1 órán keresztül szárítjuk a sütőben. Amikor már halvány vajszínű, és kemény a korong felülete, akkor van kész.

A sütés folyamán ne nyitogassuk a sütő ajtaját! Amikor készen van a sütés, a sütő ajtaját félig nyitott állapotban
hagyjuk, és úgy várjuk meg, míg teljesen kihűl a habos tortalap, ellenkező esetben összeeshet a hab.

A hideg tortalapot bevonjuk a kemény habbá vert, édesített tejszínnel, tetejét gyümölccsel rakjuk ki.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*