Pazar sajtos kifli recept

  • Pazar sajtos kifli recept
  • Pazar sajtos kifli recept

Hozzávalók:

5 dkg élesztő
2 tk cukor
2 dl tej
70 dkg liszt
2 tk só
2 db tojás
175 g kefír
1 dl olaj

A töltelékhez:
20 dkg vaj
1 tk só
20 dkg reszelt sajt

A kenéshez:
1 db tojás

Recept:

Ez egy újabb kis “karantén péksütemény”. Hála a jó öreg kenyérsütőgépemnek, nem is volt vele túl sok munka.

Akinek van ilyen gépe, a folyadékokkal kezdje a sort, és pakoljon mindent az üstbe, oszt’ mehet a dagasztás/kelesztés. A kelesztés után osszuk hat részre a nagy cipót.

Akinek nincs, az élesztőt futtassa fel a cukros tejben. A lisztben keverjük el a sót, majd az összes hozzávalóval és a kovásszal együtt jól dolgozzuk ki a tésztát. 6 részre osztva kis cipókat formálunk. Így pihentetjük letakarva 30 percet.

Mind a 6 cipóból 1-1 nagytányér nagyságú lapot nyújtunk. Három lapra ráreszeljük a vajat szépen elosztva, és megszórjuk reszelt sajttal.

Egy másik, üres lapot fektetünk mindháromra. Éles késsel vagy pizzavágóval 6 cikkre vágva, kívülről befelé haladva feltekerjük, így kapunk 18 szépséges kiflit. Ismét pihentetjük őket fél órát.

Majd felvert tojással kenve, sóval szórva mehetnek az előmelegített 200 fokos sütőbe pirosodásig.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*