Pehelykönnyű túrós kevert recept

  • Pehelykönnyű túrós kevert recept
  • Pehelykönnyű túrós kevert recept

Hozzávalók:

50 dkg túró
45 dkg dobozos tejföl
10 dkg puha vaj
6 tojás
2 dl liszt
1,5 dl cukor
1 csomag sütőpor
2 zacskó vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

Recept:

Mindig csodálkozom – és bevallom, rosszallom -, ha valaki sosem süt a családjának, gyerekeinek. Ezen emberek két tábora általában a lustákból és a kishitűekből áll.

Ez utóbbi csoport részére javaslom ezt a “dobjuk össze” sütit, amit biztos, hogy nem lehet elrontani. Isteni, könnyű, zaftos, túrós!

Még habverő sem kell hozzá.

Sütőpapírral bélejünk ki egy 20×30 cm-es tepsit és melegítsk elő a sütőt 180 fokra.

A hozzávalókat keverjük össze. Először a “nedves anyagokat”, majd ebbe a szárazak kerüljenek. Ezután már csap tepsibe öntjük, és be a sütőbe. Akkor jó, ha nagyon enyhén barnás a teteje, és a beleszúrt villára már nem ragad tészta. Porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

2 hozzászólás: “Pehelykönnyű túrós kevert

  1. Zsófikám, ez a sütemény mennyei! Habkönnyű, lágy /az enyém kissé krémes/ Isteni! Ideje sem volt kihűlni, a fiúk máris felfalták ! Én egy picit “turbóztam ” rajta, friss málnát szórtam bele. Még még még még sok ilyet! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*