Hozzávalók:
125 g vaj
340 g finomliszt
180 g cukor
fél teaskanál sütőpor
fél mokkáskanál só
1 tojás
2 kis evőkanál tejföl
8-10 dkg pakándió
fél dl juharszirup
Recept:
Isteni, ropogós kis kekszek a pekándió és juharszirup kellemes felhangjával.
Az elkészítése pedig gyerekjáték.
Keverjük el a lisztet a sütőporral, a sóval és a cukorral. Morzsoljuk össze a vajat a lisztes keverékkel, és adjuk hozzá a tojást és a tejfölt, és dolgozzuk össze. Pihentessük fél órát a hűtőben.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.
A pekándiót hosszában vagdaljuk félbe és a feleket öntözzük meg juharsziruppal.
A tésztából gyúrjunk 3 cm átmérőjű golyókat, majd ujjainkkal egy villa fogaira nyújtsuk ovális alakúra. Tegyünk bele egy-egy juharszirupos diót és tekerjük fel.
15-20 perc alatt süssük meg, míg enyhe színt kapnak.