Perec recept

  • Perec recept
  • Perec recept

Hozzávalók:

100 g víz
50 g tej
28 dkg finomliszt
3 dkg cukor
7 g szárított vagy 25 g friss élesztő
20g vaj
3/4 ek só
A kenéshez egy tojás

főzővíz:
60g szódabikarbóna

Recept:

Isteni finom, puha kis pereckék születtek ma a konyhában.

A szódabikarbónás főzéstől lesz egy érdekes íze.

A hozzávalókból sima tésztát dagasztunk, amit duplájára kelesztünk egy óra alatt.

A tésztát 8 felé osztjuk, gyengén olajozott felületen hosszú, vékony rudat sodrunk belőle, amit pereccé formálunk. Egy liter vízbe szórjuk a 60 g szódabikarbónát, feltesszük melegedni.

A kb. 90 fokos vízbe márjtuk egyesével, egy szűrőkanál segítségével a pereceket,  és 15-20 másodpercig főzzük, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket.

Felvert tojással kenjük a tetejüket.

200 fokos előmelegített sütőben 15 perc alatt szép barnára sütjük

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*