Piaci lángos recept

  • Piaci lángos recept
  • Piaci lángos recept
  • Piaci lángos recept

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 zacskó szárított vagy 2,5 dkg friss élesztő
1 dl tejföl
2 dl víz (vagy picit több, a liszttől függ, puha tésztát kell kapjunk)
1 csapott ek só
1 dl olaj a tésztába

fokhagyma
tejföl
sajt

Recept:

Végre egy finom, puha lángos! Több receptből, hosszas kutakodás után állítottam össze a magam „verzióját„.

Szárított élesztőt használtam, bár a receptek általában frisset írnak.

A tejfölt összekevertem a langyos vízzel és beleszórtam az élesztőt. Hozzáadtam a lisztet, majd a sót. Könnyű tésztát dagasztottam belőle, És langyos helyen hagytam 20-25 percig kelni. Ekkor a szélét körbe locsoltam finoman olajjal, majd a tészta alá „tessékeltem” az olajat, fel fel-felemelgetve a tésztát. Újra hagytam pihenni egy 20 percig.

Ekkor lisztezett deszkára egyforma kis gömböket csináltam a tésztából, 5 db-ot. Ezeket is hagytam langyos helyen kelni egy jó 20 percet.

Közben olajat forrósítottam. Egy-egy gömböt jól ki húzogatva a forró olajba tettem, majd forgatva szépen megsütöttem. Nagyon fontos, hogy az olaj jó forró legyen, különben megszívja magát a tészta.

Olvastam több helyen is, és tényleg igaz, az első darab mindig selejt.

Lehetne hozzá készíteni fokhagymás olajat, de én nemes egyszerűséggel a tejfölbe nyomtam a fokhagymát és ezzel kentem meg a lángosokat. Tetejére reszelt sajtot szórtunk, és jól belakmároztuk

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*