Főoldal \ Pihe-puha zsemle

Pihe-puha zsemle recept

Hozzávalók:

A tésztához:
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
7,5 dkg margarin
5 dkg cukor
1 tojás
nagy csipet só
35 dkg liszt

Az átgyúráshoz:
5 dkg liszt
2 tk sütőpor

A lekenéshez:
1 tojás

Recept:

Ismét egy finom péksüti, amihez a kenyérsütőgépemet használtam. Remekül dagaszt, rengeteg időt spórol! Ez a finom, puha foszlós zsemle is pikk-pakk elkészült vele. Másnapra sem romlik az állaga, ha szépen légmentesen becsomagoljuk!

A langyos tejben 1 kávéskanál cukorral elkeverjük az élesztőt. A lisztet a gép üstjébe szitáljuk, hozzáadjuk a maradék cukrot,  az olvasztott vajat, tojást, sót és a tejes élesztőt.
A tésztadagasztás programon megkelesztjük-dagasztjuk a tésztát.

Ha lejárt a program, a nyújtófára szitáljuk  a sütőporral elkevert lisztet és belegyúrjuk a tésztába. Ezt követően  12 formás zsemlét alakítunk belőle. Hagyjuk még fél óráig kelni.

Egész felvert tojással megkenjük és 220  fokos előmelegített sütőben 5 percig sütjük. A hőt 190 fokra mérsékeljük és a zsemléket  15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.








Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.