Főoldal \ Pillekifli

Pillekifli recept

Hozzávalók:

30dkg liszt
1 tojás
2-2,5 dl tej
1 kocka friss élesztő
1 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
1 kávéskanál só.
Töltelék:
20 dkg sajt
1 tábla csoki
Kenéshez:
1 tojás sárgája
1 kanál tejszín vagy tej

Recept:

Illeskrisz receptje alapján készültek ezek a pillekönnyű, abbahagyhatatlan kiflicskék.

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal kelt tésztát dagasztunk. A letakart tésztát meleg helyen 40 percig kelesztjük.

Ha szépen megnőtt, a tésztát 8 egyenlő részre adagoljuk.

A gombócokat kb. 25 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és négyet egymásra teszünk, úgy, hogy a lapok közé olvasztott vajat kenünk.

Mikor elkészült a két tészta rakásunk, akkor egyenként nagy körré nyújtjuk őket és 12-12 háromszögre felvágjuk.

Az egyiket sajtkockákkal, a másikat csokikockákkal megtöltjük, majd felcsavarjuk őket a szélesebb részüknél fogva.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kifliket. Még 15 percet pihentetjük őket.

Ezután tojás sárgájával elkevert tejjel lekenjük a kifliket, és előmelegített sütőben, 165 C-on, pirosra sütjük.








Pillekifli bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. illéskrisz hozzászólása:

    Nagyon guszta lett! Mint az eredeti! Ugye milyen finom péksütemény…

Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.