Főoldal \ Pilóta keksz
A+ a-

Pilóta keksz recept

Hozzávalók:

A világos kekszhez:
8 dkg porcukor
13 dkg puha vaj
2 tojássárgája
22 dkg finomliszt
1 zacskó vaníliás cukor

kakaós kekszhez:
8 dkg porcukor
13 dkg puha vaj
2 tojássárgája
18 dkg finomliszt
3 dkg kakaópor
1 zacskó vaníliás cukor

Töltelék:
15 dkg vaj
2 csapott evőkanál holland kakaópor
3-4 evőkanál nutella
rum vagy rumaroma ízlés szerint
porcukor ízlés szerint

Recept:

Nem egészen olyan, mint a bolti, de nagyon finom kis keksz!

A kekszek hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Nekem ilyenkor segítségemre van a késes aprítógép. Abban összeállítom morzsásra a masszát, így kézzel már csak keveset kell dolgozni, nem áll fent a túlgyúrás veszélye, amitól a kesz “szalonnás” lesz.

Ezután lisztezett felületen nyújtsuk a világos tésztát kb. 4 mm vastagságúra.

Szaggassunk a tésztából nagyjából 6-7 centis korongokat, majd nyomdázzunk bele sütipecséttel, ha van otthon.

Sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztassuk őket, majd tegyük őket 180 fokra előmelegített sütőbe, alul-felül sütés programra, 10 legfeljebb tizenkét percre.

Nyersnek, puhának tűnnek, de nem azok, nem szabad tovább sütni őket, különben kemények lesznek és meg is barnulnak!

A krémhez keverjük ki habosra a hozzávalókat, majd tegyük egy fél órácskára hűtőbe. A kihűlt kekszeket tölsük össze a krémmel. Hűtőben érleljük, amíg a krém visszakeményedik.








Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.