Pischinger szelet recept

  • Pischinger szelet recept
  • Pischinger szelet recept

Hozzávalók:

1 csomag ostya (nálam 7 db 15*20cm-es mennyiségre lett elég)
20 dkg sűrített tej
10 dkg vaj
20 dkg étcsokoládé
5 dkg durvára vágott pörkölt mogyoró

Recept:

Finom, ropogós édesség. Sütés nélkül elkészíthető, ami ebben a nyári kánikulában jól jön!

Elkészítéséhez a sűrített tejet, a vajat és az étcsokoládét kis lángon, kevergetve főzzük, míg a csokoládé teljesen elolvad.
Ezután hűtsük ki a krémet. Az ostyalapokat 1 kivéáltelével, 3-3 evőkanál csokikrémmel megkenjük. A kimaradó krémet félretesszük.
A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd apróra törjük akár egy kúsklopfoló segítségével.

A lapokat egymásra helyezzük és nehezékkel le kellene nyomatni, de nekem ez nem sikerült, mert a súly hatására a lapok elcsúsztak egymáson. A krém megítélésem szerint elég ragadós, így simán összetapadtak egy óra alatt a rétegek szépen.

1 óra múlva a maradék krémmel megkenjük a sütemény tetejét és megszórjuk a durvára vágott pörkölt mogyoróval.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*