Hozzávalók:
180 g liszt
fél teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
115 g vaj
50 g kristálycukor
100 g barnacukor
1 nagy tojás
194 g pisztáciavaj
20-30 db csokicsepp vagy apróra vágott csokoládé
Recept:
Volt itthon egy üveg Gymbeames pisztáciavaj, amit zabkásába és magában nyalogatva fogyasztottam. megihletett, hogy lehetne belőle egy jó kis keksz!
A vajat szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni, vagy tegyük be pár másodpercre mikrohullámú sütőbe, de ne annyira, hogy folyóssá váljon.
Ezt kavarjuk ki a kétféle cukorral és a tojással egy habverő segítségével. Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, majd egy edényben tegyük a hűtőbe legalább fél órára.
Melegítsük elő 180 °-ra a sütőt, és béleljünk ki sütőpapírral két sütő lemezt. Apró diónyi golyókat formáljunk a süteményből, hempergessük meg őket kristálycukorban, és sorakoztassuk fel őket a sütőpapíros tepsikre.
Körülbelül 10 percig süljenek a sütőben, addig amíg a tetejük elkezd repedezni. Ekkor vegyük ki a tepsiket, és nyomjuk a tetejükbe a csokicseppeket vagy darabokat.
Amikor már belekerült a csokoládé a kekszekbe, hagyjuk hűlni őket, ne piszkáljuk, mert szétesnek. A teljesen hideg kekszeket szépen tálrarendezzük és befaljuk.