Pókember torta recept

  • Pókember torta recept
  • Pókember torta recept
  • Pókember torta recept

Hozzávalók:

Piskóta:
8 tojás
8 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
8 evőkanál cukor

Krém:
4 tábla csoki
5 dl tejszín
2 zacskó habfixálópor
1 zacskó zselatinfix
2 tojás fehérje

50 dkg marcipán a bevonáshoz
További marcipán a díszítéshez

Írókához:
15-20 dkg porcukor
1 tojásfehérje

Recept:

Férjem unokaöccse, Bubu szülinapjára készült a torta, mert Ő bizony, már négy éves. És mivel szereti a pókembert, nem volt kérdéses, milyen figura díszíti majd a sütit.

A marcipán beszerzése igazi kanosszajárás volt. Nagyon nehezen  szereztem be, és végül csak kétszeres marcipánt kaptam,amit nyújtani a férjem segítsége nélkül lehetetlen lett volna.

Boldog szülinapot, Bubu!!

A csokikrém előkészítése előző nap történt.
A tejszínt megmelegítettem, beletördeltem a csokikat (étcsokival finomabb, és akár 5 táblát is elbír). Lassú tűzön melegítettem, míg egyneművé vált. Lehűlés után a hűtőben tároltam másnapig.

Az alap piskótához melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
8 tojásfehérjét verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. A sárgájákat addig keverjük a cukorral, míg vajfehérségű lesz. Óvatosan öntsük rá a fehérjehabra, laza mozdulatokkal széles fakanállal keverjük bele. A liszttel elkevert sütőport több részletben szitáljuk hozzá, és finoman keverjük el. A hab ne törjön össze. Egy nagyobb tortaforma (26-28 cm) alját béleljük ki sütőpapírral.

A masszát oszlassuk el a formában, tegyük a  sütőbe. Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 160 fokra és süssük addig, míg a tészta közepébe szúrt villára vagy hústűre nem ragad massza, illetve addig, míg a  tetejét megfogva már nem a „zacskózizegéshez” hasonló hangot adja. A kész piskótát hűlés után háromfelé vágjuk.

A krémhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A csokis tejszínt szintén felverjük,  habfixálóval segítve a folyamatot. Végül belekeverjük a zselatinfixet is. Lassan hozzáforgatjuk a fehérjét. Szép habos, de kenhető krémet kapunk. Megtöltjük vele a tortát és bevonjuk kívülről is vékonyan.
A bevonáshoz háromszoros marcipán a legalkalmasabb, ami könnyen alakítható, nyújtható. Két  sütőpapír közt nyújtsuk vékonyra és vonjuk be vele a tortát.

Ne keseredjünk el, valószínűleg nem lesz szép, de fantázia segítségével orvosolhatók a hibák.

A figura alapját papírból vágtam ki, és a sablon mentén szabtam ki a marcipánt.

Írókával cifráztam. Ehhez nagyon átszitált 15-20 dkg porcukrot és egy tojásfehérjét keverjünk jól ki. Zacskóba töltve díszíthetünk illetve ragaszthatunk vele a  tortán.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*