Hozzávalók:
5 tojás
24 dkg kristálycukor
20 dkg puha vaj
15 dkg finomliszt
4 dkg holland kakaópor
egy csapott kávéskanál szalalkáli
A mázhoz:
3 dkg vaj
0,5 dl víz
2 ek cukor
2 ek kakaópor
Baracklekvár
Recept:
Megint egy roppant egyszerű receptet hoztam, ez egy sima kakaós kevert sütemény Rupáner konyhájából.
Ha sikerül eltalálnunk a sütési időt, egy rettentően puha szaftos piskótát kapunk, amit megkoronáz a finom csokoládé máz.
A sütemény elkészítéséhez első lépésként előmelegítem a sütőt 180 °-ra, és egy körülbelül 20* 30-as tepsit kibélelek sütőpapírral.
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vérem, hozzákeverem a cukor felét.
A tojások sárgáját a vajjal és a maradék kristálycukorral kihabosítom, majd hozzákeverem a többi hozzávalót, és végül nagyon óvatosan a tojások habját. Belesimítjuk a tepsibe, majd körübelül 20-25 perc alatt megsütöm, míg a teteje elég szilárdnak tűnik, a beleszúrt villára már nem ragad sütemény, de nagyon ügyeljünk, hogy ne süssük túl, ne száradjon ki. Még melegen megkenem a tetejét barack lekvárral.
A csokoládé mázhoz a cukrot a kakaóport és a vizet összeforraljuk, majd beledobjuk a vajat és azzal is összemelegítjük. A langyos sütemény tetejére simítjuk, és megvárjuk míg kissé megszilárdul, majd szeleteljük.