Puncs szelet recept

  • Puncs szelet recept

Hozzávalók:

A tésztához
75 dkg liszt
35 dkg vaj vagy margarin
25 dkg cukor
1 csomag sütőpor
2 tojás
2-4 evőkanál tejföl

2-3 evőkanál lekvár a lap lekenéshez

Töltelék:
A vastagabb lap
15 dkg vaj, vagy margarin
6 dkgporcukor
6 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
rumaroma

Eszterházy fondant
Néhány csepp piros ételfesték rumaroma

Recept:

A lisztet a vajjal/margarinnal elmorzsoljuk,  hozzáadjuk a többi alapanyagot, és összegyúrjuk.

3 részre osztjuk, kettő kisebb kb 35-35 dkg-os darabra, és egy nagyobb részre.

20×35-ös méretű  téglalappá nyújtjuk őket és sütőpapíros tepsin  180 fokon kisütjük a lapokat

A vastagabbik lapot összetördeljük.  A puha vajat elkeverjük a cukorral, a kakaóval, lekvárral és a rumaromával.  Beleforgatjuk az összetört lapot. Az egyik lapot lekenjük lekvárral és rásimítjuk  a tölteléket. A másik lappal befedjük, majd áthúzzuk a fondanttal.

Ehhez az Eszterházy fondant-t az ételfestékkel és a rumaromával, illetve ha szükséges, kevés vízzel mikrohullámú sütőben folyóssá melegítjük.

A fondant-t készen is lehet vásárolni, illetve saját magunk is előállíthatjuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

1 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*